Fitch helpt u direct met het bestrijden van de financiele gevolgen van de Corona crisis.

Maximaliseer liquiditeit en maak snel gebruik van alle overheids subsidies, steunmaatregelen en fiscale regelingen.

Onze financiële specialisten brengen uw liquiditeit in kaart en stellen een actieplan op om de continuïteit  van uw onderneming veilig te stellen.

Fitch continuïteitsplan corona crisisbeheersing

 1. Inzicht scheppen
 • Effect van de Corona crisis op omzet en liquiditeit prognotiseren
 • Low/mid/high scenario’s modelleren
 • Het effect van besparende maatregelen inzichtelijk maken: hoe conserveer ik mijn cash?
 1. Steunmaatregelen
 • Welke maatregelen zijn er? Denk aan BMKB-C, NOW, uitstel belastingbetalingen etc. De overhead heeft een 12-tal maatregelen genomen die ondernemers kunnen helpen.
 • Informatie verzamelen en prepareren voor de verschillende aanvragen
 1. Flexibiliteit hardmaken
 • Communiceren met banken op basis van een helder plan.
 • Ook bij andere leveranciers bestaat vaak de mogelijkheid tot flexibiliteit t.a.v. betalingen, leveringen en andere condities.

BMKB-C Regeling

Het aanvragen van de NOW regeling (aanvulling van uw loonkosten) of uitstellen van het betalen van belastingen is relatief eenvoudig en vergt geen brede onderbouwing.

Als uw bedrijf echter een overbruggingskrediet nodig heeft dan vergt dit een gedegen plan om aan uw huisbank te presenteren. Als u nog geen relatie met een bank heeft maakt dat de kans van slagen aanzienlijk kleiner.

Fitch Finance kan voor u de 3 onderdelen van de aanvraag in orde maken:

 1. Het opzetten van een strakke liquiditeitsprognose waar alle cashbeparende maatregelen binnen het bedrijf plus overheidsregelingen in meegenomen zijn  en waaruit tevens blijkt dat alle niet-bancaire middelen zijn ingezet.
 2. Een onderbouwing dat de onderneming in de kern gezond is (na de crisis de schuld redelijkerwijs zal kunnen terugbetalen).
 3. Het in kaart brengen van het risico voor de bankDit heeft met name te maken met het stellen van zekerheden in combinatie met de overheidsgarantie bij een onverhoopt faillissement van de onderneming.

Aangepaste condities

Omdat wij ons realiseren dat deze hele excercitie gericht is op het aantrekken en conserveren van cash en het verzekeren van de continuïteit, maken we maatwerk afspraken over betalingsvoorwaarden en gereduceerde uurtarieven.